Fitch: risc de neplată iminent pentru Rusia. Continuă retragerea Vestului

Agenţia de rating Fitch a retrogradat ratingul Federaţiei Ruse de la B la C din cauza efectelor produse de sancţiunile provocate de invadarea Ucrainei, subliniind riscul unei „explozii” a datoriei.

2351 afișări
Imaginea articolului Fitch: risc de neplată iminent pentru Rusia. Continuă retragerea Vestului

Fitch: risc de neplată iminent pentru Rusia. Continuă retragerea Vestului

Retrogradarea Rusiei, începută de ceva vreme, vine pe fondul retragerilor de firme vestice din Rusia. Universal Music Group şi-a suspendat toate operaţiunile în Rusia, a confirmat compania pentru „Variety”.

„Cu efect imediat, suspendăm toate operaţiunile din Rusia şi ne închidem birourile pe loc. Îndemnăm la încetarea violenţei în Ucraina cât mai curând posibil. Aderăm la sancţiunile internaţionale şi, împreună cu angajaţii şi artiştii noştri, am lucrat cu grupuri din diferite ţări (inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Polonia, Slovacia, Germania, Republica Cehă şi Ungaria), pentru a sprijini eforturile de ajutor umanitar destinat refugiaţilor„ din regiune”.

O sursă a declarat pentru „Variety” că personalul companiei va continua să primească salariu pe termen nelimitat, deşi afacerea a fost suspendată.

Pleacă şi Vogue

Condé Nast suspendă, de asemenea, apariţia publicaţiilor sale, inclusiv Vogue, GQ, Architectural Digest şi Glamour în Rusia, din cauza războiului din Ucraina şi a riscurilor impuse de cenzură.

„Continuăm să fim şocaţi şi îngroziţi de tragedia crizei umanitare - a spus CEO-ul gigantului modei Roger Lynch, într-un mesaj adresat angajaţilor - dar avem jurnalişti şi echipe editoriale în toată lumea şi este foarte important să producă conţinut fără a-l pune în pericol”.
Mesajul citează noile legi de cenzură ale guvernului rus care „fac imposibilă continuarea”. Conde Nast a început să publice în Rusia în 1998.

Un mesaj de forţă vine şi din SUA. „Acest lucru trebuie să fie clar: Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Putin. Putin poate să poată lua un oraş, dar nu va putea niciodată să ia ţara”, a scris preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, scrie pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici