Flamingo închide circa 15 magazine

Retailerul de produse electronice, electrocasnice şi IT&C Flamingo va închide până la sfârşitul lunii ianuarie circa 15 magazine, cu suprafeţe mici, din cauza scăderii vânzărilor, pe fondul diminuării consumului.

395 afișări
Imaginea articolului Flamingo închide circa 15 magazine

Flamingo închide circa 15 magazine

"Am putea închide, cu aproximaţie, 15 magazine, până la sfârşitul lunii ianuarie. Este vorba de unităţi cu suprafeţe mici de vânzare, între 100 şi 200 de metri pătraţi. Vor fi închise în special magazine Flamingo Computers, dar şi din reţeaua Flanco", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, directorul executiv al grupului, Jiri Rizek.

În decembrie, Flamingo a înregistrat vânzări cu 10% mai reduse faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007, întrucât consumatorii au cheltuit mai puţin, iar condiţiile de creditare s-au înăsprit.

Rikek a adăugat că grupul nu va închide magazinele Flanco World, cu suprafeţe de vânzare de peste 1.000 de metri pătraţi, însă a decis să amâne planurile de extindere a reţelei, cu un an sau doi.

Retailerul va deschide în acest an cel puţin o unitate Flanco World, în centrul comercial Grand Arena din Berceni, existând posibilitatea să mai deschidă şi alte unităţi comerciale, însă numărul inaugurărilor se va situa cu mult sub media de zece noi magazine din ultimii doi ani.

În prezent, reţeaua Flanco World numără 29 de magazine.

Retailerul a închis unele magazinele mici şi anii trecutţi, însă suprafaţa totală de vânzare a reţelei a crescut, ca urmare a inaugurării de unităţi de mari dimensiuni.

Potrivit celui mai recent raport financiar al Flamingo, retailerul a închis 24 de unităţi în primele nouă luni ale anului trecut, dar a deschis alte 11 magazine.

Magazinele cu suprafeţe mari de vânzare, din centrele comerciale, sunt mai profitabile decât cele mici, conform lui Rizek, cumpărătorii fiind atraşi în astfel de perioade de oferta variată din magazinele mari.

Flamingo menţine estimarea legată de afacerile grupului pentru 2008, de circa 200 de milioane de euro, în avans cu 5% faţă de 2007.

Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Din acţionariatul Flamingo fac parte Dragoş Cincă (25,2%), QVT Fund (15,16%), Flanco Holding (10,59%) şi fondurile Deutsche Bank şi DWS Polska TFI, care deţin împreună 6,48% din acţiunile companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici