Flutur: MFP şi Ministerul Economiei, mandatate să găsească o soluţie pentru Oltchim

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după şedinţa conducerii coaliţiei guvernamentale, că Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei au fost mandatate să găsească soluţii pentru acordarea garanţiilor de stat pentru SC Oltchim.

12 afișări
Imaginea articolului Flutur: MFP şi Ministerul Economiei, mandatate să găsească o soluţie pentru Oltchim

Flutur: MFP şi Ministerul Economiei, mandatate să găsească o soluţie pentru Oltchim

Flutur a afirmat că cei doi miniştri au fost mandataţi de conducerea celor două partide guvernamentale să găsească o soluţie pentru acordarea de garanţii de stat pentru Oltchim, dar şi pentru procedurile de aprobare a acestor garanţii de către Comisia Europeană.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) a împrumutat 700.000 de euro de la sucursala din România a GarantiBank International NV pentru finanţarea activităţii curente.

Contractarea creditului, cu scadenţa în luna mai a anului 2010, a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al companiei în 22 aprilie, se arată într-un raport al combinatului chimic transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

"Garantarea acestui împrumut se realizează cu gaj asupra tuturor conturilor deschise de societate la bancă, bilet la ordin în alb şi cesiuni de creanţe", menţionează sursa citată.

Combinatul chimic a încheiat primul trimestru al acestui an cu pierderi de 28 milioane lei, de aproape opt ori mai mari faţă de rezultatul negativ din perioada similară a anului trecut, de 3,6 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei s-a redus în primul trimestru cu 39,1%, de la 467,4 milioane lei în perioada similarã din 2008, la 284,6 milioane lei (66,6 milioane euro).

Compania a bugetat pentru acest an investiţii în valoare de 576,8 milioane de lei, dintre care 500 milioane de lei din credite.

Totodată, directorul general al combinatului chimic, Constantin Roibu, a declarat la începutul lunii martie că Oltchim are în plan contractarea unor credite de 480 milioane de euro.

Oltchim este deţinută majoritar de stat, structura acţionariatului fiind împărţită între Ministerul Economiei - 54,79%, Petro Carbo Chem SE - Germania -12,15%, persoane fizice -17,2% şi alte persoane juridice - 15,8%.

Cele mai recente tranzacţii cu acţiunile Oltchim au avut loc joi, la preţul de 0,242 lei pe unitate. Capitalizarea combinatului chimic este de 83,01 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici