FMI cere urgentarea privatizărilor. Câte miliarde de euro ar putea obţine statul din vânzarea ultimelor companii

Privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat sunt din nou sub lupa FMI. Aproximativ 11 miliarde de euro ar putea obţine numai Ministerul Economiei şi Ministerul Transporturilor.

26 afișări
Imaginea articolului FMI cere urgentarea privatizărilor. Câte miliarde de euro ar putea obţine statul din vânzarea ultimelor companii

FMI cere urgentarea privatizărilor. Câte miliarde de euro ar putea obţine statul din vânzarea ultimelor companii (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Una din soluţiile pe care Fondul le va propune în negocierea noii înţelegeri are în vedere privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat, după cum au declarat sursele oficiale citate. "Banii din privatizarea companiilor de stat pot asigura finanţarea deficitului bugetar la costuri mai mici", au declarat acestea. Disponibilitatea Guvernului pare a fi ridicată, până în prezent existând o serie de demersuri privind privatizarea sau vânzarea unor pachete de acţiuni la unele companii de stat. Numai Ministerul Economiei estimează că ar putea atrage 10 miliarde de euro din această afacere, potrivit anunţului făcut recent de oficialii instituţiei. Pe lista pregătită figurează, printre altele, Conpet Ploieşti, Oil Terminal Constanţa şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi Societatea Naţională a Sării şi Şantierul Naval Mangalia.

Citeşte mai multe despre privatizarea marilor companii pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici