FMI: Europa de Est nu este singura regiune care are nevoie de ajutor

Statele din Europa de Est, ale căror monede naţionale s-au depreciat puternic în contextul deteriorării condiţiilor economice, nu sunt singurele ţări care au nevoie de ajutoare externe, a declarat, joi, directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

28 afișări
Imaginea articolului FMI: Europa de Est nu este singura regiune care are nevoie de ajutor

FMI: Europa de Est nu este singura regiune care are nevoie de ajutor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FMI are în derulare patru programe cu state din Europa de Est şi discută acorduri de cooperare cu alte câteva ţări, atât europene, cât şi din alte părţi ale lumii, a arătat Strauss-Kahn.

"Din cauza crizei, există un fenomen de secare a fluxurilor financiare pe care s-au bazat aceste ţări în ultimul deceniu şi, în consecinţă, au nevoie de sprijin extern; deci Europa de Est este numai o parte a lumii, a economiei globale, aflată într-o situaţie dificilă, însă nu este singura", a afirmat directorul instituţiei financiare internaţionale.

Strauss-Kahn a subliniat, totodată, caracterul global al crizei şi necesitatea ca soluţiile găsite pentru turbulenţele economice să fie globale.

FMI are în derulare programe de susţinere pentru mai multe state din Europa de Est, printre care Ungaria şi Ucraina, afectate sever de criza financiară şi economică.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că, dacă va fi necesar un credit din partea FMI, România se va adresa Fondului, întrucât "nimic nu este scump atunci când este vorba de stabilitatea economică şi financiară a unei naţiuni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici