FMI ia în considerare crearea unei facilităţi de împrumut anticriză

Fondul Monetar Internaţional (FMI) ia în considerare crearea unei facilităţi de creditare anticriză, similară programului de împrumuturi de urgenţă, în dolari, lansat de Rezerva Federală a SUA în cooperare cu băncile centrale din alte state, potrivit publicaţiei Nikkei.

35 afișări
Imaginea articolului FMI ia în considerare crearea unei facilităţi de împrumut anticriză

FMI ia în considerare crearea unei facilităţi de împrumut anticriză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noua facilitate poate fi utilizată în cazul în care apare o nouă criză financiară, a declarat directorul general adjunct al FMI, Naoyuki Shinohara, într-un interviu acordat publicaţiei economice nipone.

Programul Rezervei Federale a expirat la începutul lunii februarie şi a asigurat fonduri de miliarde de dolari companiilor financiare din afara SUA prin intermediul băncilor centrale străine.

Shinohara a afirmat, în plus, că FMI este pregătit să răspundă dacă i se va cere să ajute Grecia să-şi rezolve problemele fiscale, adăugând că Fondul monitorizează atent situaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici