FMI: Nu sfătuim Guvernul ca reducerea de 25% a salariilor să fie inversată anul viitor

Autorităţile române ar putea să majoreze salariile bugetarilor anul viitor, în condiţiile unui proces mai rapid al concedierilor, însă FMI recomandă ca scăderea cu 25% aplicată de la 1 iulie să nu fie inversată, potrivit şefului misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

54 afișări
Imaginea articolului FMI: Nu sfătuim Guvernul ca reducerea de 25% a salariilor să fie inversată anul viitor

FMI: Nu sfătuim Guvernul ca reducerea de 25% a salariilor să fie inversată anul viitor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Dacă va exista un control ferm al cheltuielilor se va putea face loc pentru anumite majorări de salarii. Sfatul nostru este ca scăderea cu 25% a salariilor bugetarilor să nu fie inversată anul viitor", a spus Franks.

El a explicat că o creştere a salariilor va putea avea loc doar în condiţiile în care procesul concedierilor va fi unul mai accelerat.

Potrivit acordului cu FMI, bugetul pentru 2011 trebuie construit în limitele unor cheltuieli cu personalul de 39 de miliarde lei, iar în scrisoarea de intenţie anterioară autorităţile s-au angajat să disponibilizeze 70.000 de angajaţi publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici