FMI: Redresarea economiei mondiale ar putea începe din acest an

Redresarea economiei mondiale ar putea începe din acest an, în loc de prima jumătate a anului 2010, cum este prevăzut în estimările Fondului Monetar Internaţional, a declarat, vineri, directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

20 afișări
Imaginea articolului FMI: Redresarea economiei mondiale ar putea începe din acest an

FMI: Redresarea economiei mondiale ar putea începe din acest an

Refacerea "ar putea începe mai devreme de prima jumătate a lui 2010, la sfârşitul lui 2009", a afirmat Strauss-Kahn într-un discurs susţinut în capital norvegiană Oslo.

El a precizat că actuale prognoze ale FMI includ o creştere de 3% a economiei mondiale în 2010, după un declin de 1% în 2009.

"Asistăm la începutul sfârşitului crizei", a arătat şeful FMI.

Strauss-Kahn a reiterat că guvernele nu trebuie să retragă prea rapid măsurile de stimulare economică, care ar putea declanşa "o recesiune dublă, de tipul W".

Directorul FMI a mai spus că în mod normal şomajul continuă să crească timp de un an după începutul redresării, perioadă în care autorităţile trebuie să nu retragă măsurile de sprijin.

"Nu putem afirma că am depăşit problemele până nu ştim care este vârful şomajului", a adăugat el.

Strauss-Kahn a precizat că Fondul va acorda în acest an împrumuturi de patru ori mai mari, comparativ cu 2008, pentru a sprijini ţările afectate de criză.

Şeful FMI a mai arătat că G20, grupul celor mai mari economii ale lumii, ar avea o reprezentativitate mai mare dacă ar include câţiva noi membri, dar nu a numit anumite ţări.

El a dat totuşi ca exemplu statele scandinave, care nu fac parte din G20, sau ţările africane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici