FMI: România este în continuare vulnerabilă la criza de pe pieţele financiare internaţionale

Tensiunile de pe pieţele financiare externe au determinat o depreciere bruscă a leului, iar România este în continuare vulnerabilă la criza de pe pieţele internaţionale, una dintre probleme fiind inflaţia, potrivit Fondului Monetar Internaţional (FMI).

20 afișări
Imaginea articolului FMI: România este în continuare vulnerabilă la criza de pe pieţele financiare internaţionale

FMI: România este în continuare vulnerabilă la criza de pe pieţele financiare internaţionale

Majorările preţurilor la alimente şi energie au condus, deja, la accelerarea inflaţiei peste prognoza Băncii Naţionale a României, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

Reprezentanţii FMI apreciază că principala provocare pentru autorităţile române va fi, în perioada următoare, înăsprirea politicilor şi intensificarea reformelor structurale, pentru sprijinirea convergenţei la nivelul UE, ţinând cont şi de intenţia României privind adoptarea euro în 2014.

"Acest lucru va necesita o mai bună echilibrare între politicile fiscale şi cele monetare, pentru a contracara dezechilibrele macroeconomice cauzate de sectorul privat", se arată într-un comunicat al Fondului.

Instituţia a subliniat, totodată, importanţa disciplinei sectorului public şi rezistenţa în faţa presiunilor de majorare a cheltuielilor sociale şi reducerea taxelor. FMI remarcă, de asemenea, că aderarea la UE a impulsionat cererea de pe piaţa internă şi creditarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici