FMI şi CE au acceptat pentru 2014 un DEFICIT BUGETAR de 2,2% din PIB şi o CREŞTERE ECONOMICĂ de 2,2%

Bugetul pe anul viitor va fi construit pe un deficit de 2,2% din PIB şi o creştere economică de 2,2%, indicatori conveniţi cu FMI şi Comisia Europeană, a anunţat luni premierul Victor Ponta, la finalul negocierilor cu misiunea experţilor internaţionali.

392 afișări
Imaginea articolului FMI şi CE au acceptat pentru 2014 un DEFICIT BUGETAR de 2,2% din PIB şi o CREŞTERE ECONOMICĂ de 2,2%

FMI şi CE au acceptat pentru 2014 un DEFICIT BUGETAR de 2,2% din PIB şi o CREŞTERE ECONOMICĂ de 2,2% (Imagine: Shutterstock)

Premierul a precizat că s-a prevăzut în datele de construcţie a bugetului ca investiţile să depăşească 6% din PIB pentru a da posibilitatea să continue creşterea economică.

Scenariu iniţial al FMI prevedea o creştere economică de 2,1%, în condiţiile unui deficit bugetar de 2% din PIB, au declarat anterior surse pentru MEDIAFAX.

MEDIAFAX a relatat că odată cu aplicarea clauzei de investiţii pentru co-finanţarea programelor susţinute din fonduri UE, deficitul bugetar s-a negociat în intervalul 2,2-2,3%, ceea ce permite ajustarea în sus a creşterii economice pe anul viitor la 2,2%, aşa cum a rezultat la finalul discuţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici