FMI şi Executivul au convenit "aproape îngheţarea" fondului de salarii din bani publici

Misiunea FMI a convenit cu Guvernul "aproape îngheţarea" fondului public de salarii, autorităţile române având posibilitatea unor indexări punctuale, cu ajustări în compensare, pentru a nu depăşi limitele generale stabilite, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la negocieri.

40 afișări
Imaginea articolului FMI şi Executivul au convenit "aproape îngheţarea" fondului de salarii din bani publici

FMI şi Executivul au convenit "aproape îngheţarea" fondului de salarii din bani publici

"S-a convenit, la ultimele negocieri, plafonarea la nivelul actual a întregului fond de salarii, adică toate salariile plătite de la buget, inclusiv autorităţi locale, instituţii publice, companii de stat şi regii. Fondul de salarii va fi aproape îngheţat în acest an. Se vor putea face indexări doar acolo unde sunt priorităţi, dar cu tăierea altor cheltuieli salariale, în sume egale. Condiţia FMI a fost la nivel general, lăsându-se libertatea autorităţilor de a stabili ajustările în interior", au afirmat sursele citate.

O altă condiţie acceptată este finalizarea în acest an a legii salarizării unice, care să includă cât mai multe din actualele sporuri în salariul de bază, fiind acceptate doar acele stimulente care recompensează munca şi performanţa angajatului.

"Ambele părţi au câzut de acord că actualele câştiguri salariale nu pot fi reduse, dar că salariile de bază trebuie să includă cât mai multe venituri. Această reformă a salarizării va duce şi la restructurarea administraţiei publice", au mai afirmat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici