FMI: Tensiunile de pe pieţele financiare pot afecta creşterea economiei mondiale

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat că actualele tensiuni de pe pieţele financiare ar putea avea un impact real asupra creşterii economiei mondiale, potrivit unui document publicat miercuri de instituţia internaţională şi citat de AFP.

24 afișări
Imaginea articolului FMI: Tensiunile de pe pieţele financiare pot afecta creşterea economiei mondiale

FMI: Tensiunile de pe pieţele financiare pot afecta creşterea economiei mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Volatilitatea pieţelor financiare s-a intensificat dramatic în ultimele săptămâni, costurile de finanţare au crescut, iar activele riscante au fost vândute în majoritatea regiunilor lumii", au afirmat specialiştii Fondului într-un document transmis unei reuniuni a miniştrilor de finnaţe ai G20 desfăşurată la 4-5 iunie în Coreea de Sud.

Evenimentele reflectă temerile investitorilor privind viabilitatea datoriilor publice şi private din Europa, incertitudinea politică tot mai mare şi o revizuire a prognozelor şi perspectivelor economice.

FMI va actualiza la 8 iulie estimările instituţiei privind creşterea economiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici