Fondatorii Skype au dat în judecată compania, eBay şi mai mulţi investitori

Fondatorii Skype au dat în judecată compania Skype, eBay şi grupul de investitori care urmează să cumpere operatorul de telefonie pe internet, pentru încălcarea drepturilor de autor, situaţie care ar putea perturba tranzacţia de 1,9 miliarde de dolari.

19 afișări
Imaginea articolului Fondatorii Skype au dat în judecată compania, eBay şi mai mulţi investitori

Fondatorii Skype au dat în judecată compania, eBay şi mai mulţi investitori

Acţiunea în instanţă este iniţiată de Joltid Ltd, o firmă suedeză deţinută de fondatorii Skype, Niklas Zennstrom şi Janus Friis, care susţin că Skype foloseşte fără autorizaţie tehnologie dezvoltată de ei.

Firma Joltid este implicată într-o dispută juridică cu Skype şi în Marea Britanie, privind drepturi de autor asupra unor programe software.

Fondatorii Skype cer suspendarea permanentă a autorizaţiei de funcţionare a companiei, precum şi daune financiare. Reprezentanţii Joltid susţin că daunele cresc cu circa 75 milioane de dolari pe zi.

Reprezentanţii eBay neagă acuzaţiile.

eBay a încheiat un acord pentru vânzarea a 65% din acţiunile Skype pentru 1,9 miliarde de dolari, către un consorţiu de investitori din care fac parte fondul Andreessen Horowitz, controlat de fondatorul Netscape, Marc Andreessen, fondul de capital de risc Index Ventures, fondul de capital privat Silver Lake şi Canada Pension Plan Investment Board.

Acţiunea Joltid în instanţă vizează, ca părţi acuzate, Skype, eBay, investitorii amintiţi şi pe un asociat al Index Ventures, Mike Volpi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici