Fondul de garantare poate despăgubi simultan deponenţii la 14 bănci mici

Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar a înregistrat, la finele anului trecut, capitaluri proprii de 685,3 milioane lei, cu 27,84% peste soldul din 2005, iar totalul resurselor deţinute acoperă eventuale despăgubiri simultane pentru deponenţii de la 14 bănci mici.

1 afișare

Capitalurile proprii ale Fondului acopereau, la începutul acestui an, 0,98% din volumul total al depozitelor garantate, iar prin adăugarea linilor de credit stand-by de care beneficiază instituţia, gradul ar creşte la 1,73%, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă preşedintele Fondului, Alexandru Matei.

Fondul, constituit din contribuţii ale băncilor şi linii de credit puse la dispoziţie de acestea, garantează depunerile persoanelor fizice în limita a 20.000 de euro.

Din resursele deţinute în prezent, Fondul de garantare ar putea plăti despăgubiri individuale pentru un număr de 25 de bănci, sumele disponibile fiind mai mici decât valoarea despăgubirilor care ar trebui plătite în cazul falimentului uneia dintre primele şase instituţii de credit persoane juridice române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici