Fondul de urgenţă pentru zona euro va deveni operaţional la sfârşitul lunii

Fondul de urgenţă de 440 de miliarde de euro stabilit în mai de statele din zona euro va deveni operaţional la sfârşitul acestei luni şi are toate şansele să primească un rating favorabil din partea agenţiilor de evaluare financiară, potrivit Financial Times.

16 afișări
Imaginea articolului Fondul de urgenţă pentru zona euro va deveni operaţional la sfârşitul lunii

Fondul de urgenţă pentru zona euro va deveni operaţional la sfârşitul lunii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Vom fi gata să acţionăm de îndată ce politicienii ne-o vor cere. Cred că fondul va obţine calificativul maxim, poate în august", a declarat Klaus Regling, directorul general al Fondului European de Stabilitate Financiară.

Guvernele din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional au decis să înfiinţeze acest instrument de finanţare în luna mai, ca parte a unui mecanism mai larg, de 750 miliarde de euro, pentru a calma investitorii îngrijoraţi de problemele financiare ale Greciei şi de posibilitatea ca această criză să se propage în alte state.

Regling a subliniat că statelor care accesează fondul de urgenţă li se vor impune condiţii foarte stricte. Mecanismul este dotat cu o rezervă de lichidităţi, iar ţările membre au acceptat să plătească cu până la 20% mai mult decât participaţia la care s-au angajat, a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici