Fondul Proprietatea, listat la bursă în 2009

Administratorul Fondului Proprietatea va fi selectat în luna noiembrie 2008, iar Fondul va fi listat la bursă în prima parte a anului viitor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al societăţii, Dana Lulache.

21 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea, listat la bursă în 2009

Fondul Proprietatea, listat la bursă în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

"Până în luna iulie sperăm să avem finalizată documentaţia pentru selecţia administratorului, care va fi prezentată Guvernului pentru aprobare. În luna august cred că avem avizul Executivului, aşa încât să începem procedura de selecţie. Dacă este definitivată procedura, putem spera ca în luna noiembrie să avem selecţia administratorului", a spus directorul general al Fondului Proprietatea.

Lulache a menţionat că listarea la bursă a Fondului Proprietatea se poate face din punct de vedere tehnic anterior desemnării administratorului, însă este de preferat ca intrarea pe piaţa de capital să fie realizată ulterior.

Potrivit directorului general, listarea la bursă este programată pentru prima jumătate a anului viitor. Termenul prevăzut iniţial pentru acestă operaţiune a fost stabilit pentru 2008.

Conducerea Fondului Proprietatea a anunţat, joi, că firma Schroders Investment Management din Marea Britanie a fost desemnată consultant financiar şi va oferi consiliere societăţii în alegerea administratorului de fond.

Anunţul făcut joi de fond confirmă informaţiile publicate miercuri de MEDIAFAX citând surse oficiale.

"Suntem încântaţi să fim selectaţi de Fondul Proprietatea, la momentul unei cotituri atât de importante în dezvoltarea sa. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa lor la crearea unui fond ca o navă amiral pe piaţa românească de capital", a declarat, într-un comunicat, reprezentantul Schroders pentru Europa Continentală, Gavin Ralston.

La rândul său, directorul general al Fondului Proprietatea, Dana Lulache, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Schroders va oferi societăţii consiliere în desemnarea administratorului, prevăzută pentru luna noiembrie 2008, contractul cu firma britanică urmând să continue pe o perioadă de încă un an, pentru a evalua performanţele administratorului.

Acţionarul majoritar al Fondului Proprietatea este statul, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, iar numărul investitorilor persoane private era la începutul lunii februarie de 2.820.

Capitalul Fondului este asigurat printr-un portofoliu de participaţii la diferite companii de stat sau privatizate, precum şi din venituri din privatizări.

Fondul Proprietatea a desemnat Schroders Investment Management din Marea Britanie pentru serviciile de consultanţă financiară, urmând ca firma să ofere consiliere în probleme structurale şi de guvernanţă corporatistă, precum şi sprijin în procesul de selecţie a administratorului.

Consiliul de Supraveghere al fondului a selectat Schroders la începutul acestei săptămâni drept consultant financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici