Fondul Proprietatea va acorda dividende pentru 2007, din 15 septembrie

Fondul Proprietatea va acorda dividende în valoare de 6,59 bani/titlu, aferente anului trecut, începând din 15 septembrie, pentru persoanele şi firmele care deţineau calitatea de acţionar al companiei la data de 19 august, a anunţat, vineri, Fondul.

49 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea va acorda dividende pentru 2007, din 15 septembrie

Fondul Proprietatea va acorda dividende pentru 2007, din 15 septembrie

Plăţile vor fi efectuate prin intermediul Băncii Comerciale Române, se arată într-un comunicat la Fondului, remis, agenţiei MEDIAFAX.

Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 313,1 milioane lei, valoare de 4,3 ori mai mare faţă de cea din 2006, la venituri de peste 410 milioane de lei. La 27 iunie, Fondul Proprietatea avea depozite bancare în sumă de 852 milioane lei.

Statul, reprezentat de Ministerul Economiei şi Finanţelor, este acţionarul majoritar al Fondului. Potrivit celor mai recente date, numărul acţionarilor persoane private este de 1.970, ceea ce reprezintă 20% din capitalul Fondului.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici