Fondul Proprietatea va avea manager unic de portofoliu: Johan Meyer îl înlocuieşte pe Greg Konieczny

Franklin Templeton Investment Management Ltd. Marea Britanie Sucursala Bucureşti (FTIML), în calitatea sa de Administrator de Investiţii al Fondului Proprietatea, a anunţat joi că, începând din 1 aprilie 2018, Johan Meyer va deveni singurul manager de portofoliu principal al Fondului.

215 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea va avea manager unic de portofoliu: Johan Meyer îl înlocuieşte pe Greg Konieczny

Fondul Proprietatea va avea manager unic de portofoliu: Johan Meyer îl înlocuieşte pe Greg Konieczny

De asemenea, Johan Meyer va deveni singurul CEO al FTIML şi va continua să-şi îndeplinească rolul de reprezentant legal al Fondului.

„Din 1 noiembrie 2016, Johan Meyer a împărţit responsabilităţile manageriale cu Greg Konieczny, în calitate de Co-Manager de Portofoliu. Începând cu 1 aprilie 2018, Greg Konieczny, director al departamentului Speciality Strategies din cadrul Templeton Emerging Markets Group (TEMG), va renunţa la responsabilităţile legate de managementul Fondului, acestea fiind transferate către Johan Meyer”, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea.

„Suntem foarte încrezători că Fondul se va afla în continuare pe mâini foarte bune, ţinând cont de angajamentul puternic şi dedicarea demonstrate de Johan în ultimul an pentru a genera valoare la Fond. Mai mult decât atât, Johan posedă excelente aptitudini de lider, expertiză vastă în domeniul fondurilor de investiţii, înţelegere a pieţei locale şi experienţă profesională solidă, care sunt extrem de valoroase pentru a conduce eforturile noastre în România şi pe plan internaţional”, a declarat Sorin Mîndruţescu, preşedintele Comitetului Reprezentanţilor Fondului Proprietatea.

El a mai adăugat: „Dorim, de asemenea, să ii transmitem aprecierea şi mulţumirile noastre lui Greg Konieczny, ale cărui eforturi remarcabile au contribuit în mare măsură la succesul actual al Fondului. În numele tuturor membrilor Comitetului Reprezentanţilor, doresc să-i urez mult succes în privinţa responsabilităţilor sale extinse din cadrul TEMG”.

Johan Meyer s-a alăturat Franklin Templeton Investments în 2004. Anterior rolului său în România, acesta a ocupat poziţia de director executiv Africa de Sud, respectiv de director al departamentului Africa Strategy din cadrul Templeton Emerging Markets Group. În această calitate, a fost responsabil pentru setarea liniilor de strategie ale departamentului, oferind îndrumare şi leadership, coordonând resursele potrivite, şi gestionând expertiza grupului pentru a adăuga un plus de valoare produselor oferite.

„Johan Meyer, absolvent al Universităţii din Pretoria, este licenţiat în comerţ şi deţine un master în economie. El vorbeşte limbile engleza, afrikaans şi învaţă în prezent limba română”, se mai arată în comunicat.

Condusă de Johan Meyer, echipa Franklin Templeton Bucureşti, alcătuită din cinci analişti de investiţii locali, este la rândul său sprijinită de platforma globală a Franklin Templeton, care include experienţa şi resursele unor talente investiţionale globale, cu peste 50 de profesionişti în investiţii în pieţe emergente în 20 de birouri la nivel global, cu active administrate de peste 28 de miliarde de dolari SUA.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului, pe data de 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor şi aprecierea per acţiune a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti şi titluri de valoare asociate acţiunilor. Fondul se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti din 25 ianuarie 2011 şi a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market al Bursei de Valori de la Londra prin intermediul certificatelor de depozit („GDR-uri”) la data de 29 aprilie 2015.

Franklin Resources, Inc. [NYSE: BEN] este o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor pentru clienţi de retail, instituţionali şi fonduri suverane în peste 180 de ţări. Prin intermediul echipelor specializate, compania are experienţă în toate clasele de active, inclusiv în acţiuni, obligaţiuni, soluţii alternative şi personalizate. Cei peste 600 de specialişti în investiţii ai companiei sunt susţinuţi de o echipă integrată, globală de profesionişti în administrarea riscului şi de o reţea globală de birouri de tranzacţionare. Având birouri în 35 de ţări, compania situată în California are peste 65 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 753,2 miliarde de dolari, conform datelor disponibile la 30 noiembrie 2017.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în luna mai 2010, cu o echipă de 32 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii, sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici