Fondul Proprietatea vrea să vândă acţiuni de 399,8 milioane de lei deţinute la OMV Petrom

Fondul Proprietatea anunţă vânzarea a 1,454 miliarde de acţiuni existente în OMV Petrom SA printr-o „ofertă de plasament privat accelerat”, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

511 afișări
Imaginea articolului Fondul Proprietatea vrea să vândă acţiuni de 399,8 milioane de lei deţinute la OMV Petrom

Fondul Proprietatea vrea să vândă acţiuni de 399,8 milioane de lei deţinute la OMV Petrom

Vânzarea este propusă „unor investitori calificaţi şi/sau anumitor alţi investitori fără a depăşi 150 de persoane fizice sau juridice într-un stat membru (UE –n.n.), altele decât investitori calificaţi (toate in înţelesul paragrafelor 2(a) si 2(b) ale Articolului 3 din Directiva privind Prospectul”, potrivit comunicatului.

FP precizează că, întrucât preţul acţiunilor a fost stabilit la 0,2750 lei/acţiune, veniturile brute rezultate din tranzacţie se ridică la 399,85 milioane de lei, dar Petrom nu va încasa nicio sumă de bani ca urmare a tranzacţiei.

„Sub rezerva decontării cu succes a tranzacţiei, participaţia rămasă a Fondului în Petrom este de 9,9985% din capitalul social al acesteia”, mai arată FP.

Goldman Sachs International, WOOD & Company Financial Services şi Banca Comercială Română SA au acţionat în calitate de Joint Bookrunners ai tranzacţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici