Fondul Român de Contragarantare a acordat prima garanţie în cadrul Programului Investeşte în tine

Fondul Român de Contragarantare a acordat, joi, CEC Bank prima garanţie în cadrul Programului Investeşte în tine şi anunţă, într-un comunicat, că este pregătit să primească solicitările transmise de instituţiile de credit partenere.

398 afișări
Imaginea articolului Fondul Român de Contragarantare a acordat prima garanţie în cadrul Programului Investeşte în tine

Fondul Român de Contragarantare a acordat prima garanţie în cadrul Programului Investeşte în tine

Garanţia reprezintă 80% din valoarea creditului, exceptând dobânzile, comisioanele, spezele şi orice alte costuri adiacente programului şi care sunt decontate instituţiilor de credit prin Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Ministerul Finanţelor Publice a mandatat Fondul Român de Contragantare (FRC) să acorde garanţii în acest program, în limită unui plafon de 300 milioane lei în 2018. Creditele acordate în cadrul Programului Investeşte în tine are costuri şi dobandă zero, acestea fiind suportate de statul român.

“Specialiştii IT&C din cadrul FRC au dezvoltat în premieră o aplicaţie informatică care permite transferul, analiză şi aprobarea operativă a solicitărilor potenţialilor beneficiari de credit, astfel încât acordarea acestuia să fie realizată în cel mai scurt timp şi să permită un singur punct de contact pentru beneficiari, la băncile care au subscris programului”, a declarat Stere Farmache, Preşedintele Directoratului FRC.

Pe langă contragaranţii la garanţiile acordate de către fornduile de garantare în programe de acces la finanţare a IMM-urilor, FRC va putea contribui la susţinerea beneficiarilor de credite, persoane fizice, care aleg să investească în formarea lor profesională, educaţie, cultură, sănătate, sport şi/sau propriul habitat.

Fondul Român de Contragarantare S.A. (FRC) este o instituţie financiară specializată, a cărui activitate este orientată, în principal, spre susţinerea sectorului antreprenorial şi IMM din România. Societatea are că parteneri atât fondurile de garantare, cât şi instituţiile financiar-bancare. Garanţia şi contragaranţia FRC este de maxim 80% din creditul, respectiv garanţia acordat(ă) de instituţiile financiar-bancare partenere.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici