Fondurile Pilon II au crescut în 11 luni cu 9 miliarde de lei. Unde au românii banii

Salariaţii care contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată obligatorie a economiilor pentru bătrâneţe, au virat 9 mld. lei (1,8 mld. euro) în primele 11 luni din 2021 în conturile celor mai mari investitori ai bursei româneşti – fondurile de pensii private Pilon II.

304 afișări
Imaginea articolului Fondurile Pilon II au crescut în 11 luni cu 9 miliarde de lei. Unde au românii banii

Fondurile Pilon II au crescut în 11 luni cu 9 miliarde de lei. Unde au românii banii

Viramentele către aceste fonduri au crescut cu 10% faţă aceeaşi perioadă din 2020 pe fondul majoră­rilor salariale din România dar şi în contextul creşterii numărului de parti­cipanţi la sistemul de pensii private, arată datele agregate de ZF de la Au­toritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Aproximativ 60-65% din viramentele salariaţilor români sunt investite în titluri de stat, circa 20-25% în acţiuni, din care cea mai mare parte la Bursa de Valori Bucureşti. La viramente lunare medii de circa 830 mil. lei, o sumă de aproximativ 200 mil. lei merge către acţiuni.

Cele mai recente trei viramente lunare sunt noiembrie (822 mil. lei – pentru luna de referinţă septembrie), octombrie (841 mil. lei), septembrie (792 mil. lei).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici