Ford a extins cea mai mare campanie de rechemare a maşinilor pentru reparaţii

Grupul american Ford a extins cea mai mare campanie de rechemare a autovehiculelor pentru reparaţii din istoria grupului cu 4,5 milioane de maşini, la 14 milioane de autoturisme înmatriculate.

29 afișări
Imaginea articolului Ford a extins cea mai mare campanie de rechemare a maşinilor pentru reparaţii

Ford a extins cea mai mare campanie de rechemare a maşinilor pentru reparaţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Decizia anunţată marţi de Ford şi de Administraţia americană pentru siguranţa traficului pune capăt campaniei de rechemare care a început cu zece ani în urmă, când clienţii, autorităţile şi compania au descoperit că butoanele de dezactivare a vitezei de croazieră fabricate de Texas Instruments erau defecte şi puteau cauza incendii.

"Povestea" butoanelor defecte cuprinde şase rechemări în care au fost implicate 14 milioane de autovehicule Ford.

De-a lungul timpului, guvernul a adăugat în total două milioane de autovehicule la lista prezentată de Ford.

Automobilele afectate, fabricate în perioada 1992-2003, trebuie aduse pentru reparaţii la dealerii autorizaţi Ford, iar clienţii sunt avertizaţi să nu parcheze maşinile defecte în garaje sau în apropierea locuinţelor.

Ford nu a oferit informaţii privind costurile noilor rechemări. Constructorul auto a renunţat din anul 2003 la butoanele fabricate de Texas Instruments.

Grupul Texas Instruments a arătat în repetate rânduri că butoanele livrate către Ford nu sunt "cauza fundamentală" a incendiilor, iar o investigaţie derulată în 2006 de autorităţi a relevat că problemele sunt generate de un cumul de factori, nu numai de dispozitivele TI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici