Ford a rechemat pentru reparaţii 435.000 de autovehicule

Ford Motor Co a rechemat pentru reparaţii aproximativ 435.000 de autovehicule, majoritatea SUV-uri produse în perioada 2001-2004 şi vândute pe piaţa SUA, pentru probleme legate de coroziunea maşinilor, care poate afecta controlul asupra direcţiei, potrivit CNN Money.

116 afișări
Imaginea articolului Ford a rechemat pentru reparaţii 435.000 de autovehicule

Ford a rechemat pentru reparaţii 435.000 de autovehicule (Imagine: Remus Badea / Mediafax Foto)

Rechemarea vizează în proporţie covârşitoare SUV-uri Escape, dar şi modele Ford Fusion, C-Max şi Lincoln MKZ, care ar putea avea probleme legate de locurile pentru şofer şi pasageri.

Compania a precizat că are informaţii despre producerea unui singur accident legat de această problemă, fără să fi fost înregistraţi răniţi.

Majoritatea vehiculelor vizate de rechemare sunt înmatriculate în 20 de state din SUA şi în Districtul Columbia, unde deszăpezirea drumurilor se face prin împrăştierea de sare.

Aproape 40.000 din maşinile rechemate în service sunt înmatriculate în Canada.

General Motors, cel mai mare producător auto din SUA, are probleme grave de imagine şi este anchetat de autorităţi după ce a rechemat peste 2,6 milioane de autoturisme Chevrolet Cobalt şi alte modele construite pe platformă similară, pentru o problemă cu sistemul de aprindere, care a provocat numeroase accidente, rezultând în cel puţin 13 decese.

Directorul general al GM, Mary Barra, a fost audiată săptămâna trecută de comisii din Senat şi Camera Reprezentanţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici