Ford B-Max va avea în România un preţ mai mic comparativ cu alte ţări. Primele maşini, pe piaţă în câteva luni

Noul model pe care Ford îl va produce exclusiv la Craiova va avea pe piaţa locală un preţ special, mai mic comparativ cu cel din ţările unde va fi exportat, întrucât va fi fabricat în România, a declarat marţi Henrik Nenzen, directorul general al Companiei Naţionale de Vânzări Ford.

2972 afișări
Imaginea articolului Ford B-Max va avea în România un preţ mai mic comparativ cu alte ţări. Primele maşini, pe piaţă în câteva luni

Ford B-Max va avea în România un preţ mai mic comparativ cu alte ţări. Primele maşini, pe piaţă în câteva luni (Imagine: Gabriel Botezatu/Mediafax Foto)

El a spus că producţia de preserie a monovolumului a început, iar primele unităţi vor intra pe piaţă în câteva luni.

"Producţia de serie va avea loc progresiv. B-Max va fi un autovehicul atractiv în ceea ce priveşte preţul. Încă nu ştim în ce volume se va fabrica în primă fază noul model. Volumul este strâns legat de starea pieţei auto din Europa. În prezent ştim cu siguranţă că B-Max va fi asimilat rapid de piaţa europeană şi va fi foarte bine primit în ţări precum Marea Britanie şi Spania", a spus Nenzen.

Reprezentantul Ford a mai spus că fabrica de la Craiova reprezintă în strategia companiei pentru Europa o "megauzină", unde se vor putea produce mai multe modele.

Conceptul modelului B-Max a fost prezentat în luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar în iunie Ford a început să fabrice la Craiova primele prototipuri.

De asemenea, la începutul acestui an, la Craiova va intra în fabricaţie şi cel mai mic motor construit până acum de Ford - EcoBoost de 1 litru.

Din aprilie 2010, cand au ieşit pe porţile uzinei din Craiova primele maşini produse de Ford în România şi până în luna octombrie a anului trecut, au fost asamblate 17.105 autoutilitare Transit Connect.

În toamna anului trecut, producţia utilitarei a fost mutată la fabrica Ford din Valencia, pentru a face loc noului B-Max şi unui al doilea model de clasă B, care va intra în producţie cel mai probabil din 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici