Ford: Decizia CE permite continuarea privatizării Automobile Craiova

Decizia Comisiei Europene permite continuarea pivatizării Automobile Craiova, iar planurile şi angajamentele grupului american pentru fabrica din România rămân neschimbate, se arată într-un comunicat al Ford Europa remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

1 afișare
Imaginea articolului Ford: Decizia CE permite continuarea privatizării Automobile Craiova

Ford: Decizia CE permite continuarea privatizării Automobile Craiova

"Ford Europa salută decizia de astăzi (miercuri - n.r.) a Comisiei Europene, prin care se anunţă finalizarea investigaţiei deschisă în cazul privatizării Automobile Craiova, permiţând astfel Ford continuarea procedurilor necesare în vederea cumpărării uzinei", se spune în comunicat.

Achiziţia fabricii va fi finalizată după adoptarea legii speciale pentru privatizarea Automobile Craiova. Legea urmează să fie adoptată în data de 4 martie, potrivit Ford.

"Mă bucur că investigaţia Comisiei Europene s-a încheiat într-un timp atât de scurt. Planurile şi angajamentele noastre pentru fabrica din Craiova rămân neschimbate", a declarat, în comunicat, preşedintele şi directorul general al Ford Europa, John Fleming.

Scopul Ford este de prelua fabrica cât mai curând posibil şi de a o transforma într-un centru de producţie auto de talie internaţională, a anunţat compania.

Comisia Europeană (CE) a solicitat Guvernului să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, sumă care reprezintă, potrivit oficlialilor europeni, ajutor de stat ilegal la privatizarea constructorului auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici