Ford ia în calcul vânzarea Volvo

Ford analizează toate opţiunile privind marca suedeză Volvo, inclusiv vânzarea acesteia, a anunţat, luni, grupul auto, cu o zi înainte de data stabilită de Senatul american pentru prezentarea programelor de restructurare a marilor producători de autovehicule din SUA, transmite Reuters.

15 afișări
Imaginea articolului Ford ia în calcul vânzarea Volvo

Ford ia în calcul vânzarea Volvo

General Motors, Ford şi Chrysler vor prezenta, marţi, programe de rentabilizare în Senat, una dintre condiţiile impuse pentru a obţine un sprijin de 25 de miliarde de dolari.

"Având în vedere provocările fără precedent cu care se confruntă atât Ford, cât şi întreaga industrie auto, este prudent ca Ford să evalueze opţiunile pentru Volvo", a declarat directorul executiv, Alan Mulally.

Analizarea posibilităţilor pentru Volvo face parte din eforturile grupului de a-şi "îmbunătăţi situaţia financiară", a precizat Ford.

Luarea unei decizii privind compania suedeză ar putea dura câteva luni, a adăugat Mulally.

Constructorul auto a raportat pierderi de 7,7 miliarde de dolari în trimestrul al treilea din 2008 şi a anunţat, în luna noiembrie, că va opera noi reduceri de costuri şi vânzări de active pentru a obţine lichidităţi de 17 miliarde de dolari până în 2010.

Ford a mai vândut, în 2008, mărcile Jaguar şi Land Rover companiei indiene Tata Motors şi a renunţat la circa două treimi din pachetul de 33,4% deţinut la Mazda pentru 538 milioane de dolari.

Grupul american a anunţat, în 2008, că nu renunţă la Volvo, însă potrivit unor surse Ford a purtat negocieri cu Renault-Nissan şi Hyundai Motor pentru vânzarea companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici