Ford Otosan pregăteşte viitorul electric la uzina din Craiova, cu 1.300 de noi locuri de muncă

Ford Otosan pregăteşte viitorul electric la uzina din Craiova cu 1.300 de noi locuri de muncă. Müjdat Tiryaki, preşedintele Ford Otosan Craiova: „Căutăm noi talente în Craiova pentru viitorul electric. Avem planuri de creştere, producţia va creşte în anii viitori“.

379 afișări
Imaginea articolului Ford Otosan pregăteşte viitorul electric la uzina din Craiova, cu 1.300 de noi locuri de muncă

Ford Otosan pregăteşte viitorul electric la uzina din Craiova, cu 1.300 de noi locuri de muncă

Creşterea capacităţii de producţie a uzinei Ford Otosan de la Craiova de la 250.000 la 272.000 de unităţi, alături de lansarea în producţie a noilor Transit Curier, Tourneo Courier atât în versiune cu motoare termice cât şi cu motor electric, alături de Puma, necesită şi forţă de muncă suplimentară.

Ieri, Ford Otosan a anunţat recrutarea a 1.300 de salariaţi pentru uzina de la Craiova, atât pentru uzina de maşini, cât şi pentru cea de motoare. Aceasta este prima campanie majoră de angajare la nivel local pe care Ford Otosan o desfăşoară de la finalizarea transferului de proprietate a uzinei, din iulie 2022.

„Căutăm noi talente în Craiova pentru viitorul electric. Vom avea nevoie şi de infrastructura rutieră şi feroviară. Avem planuri de creştere, producţia va creşte în anii viitori ca urmare a noilor investiţii şi a lansării de noi produse, iar mai mult de 90% merge la export, astfel că avem nevoie de o îmbunătăţire a infrastructurii. Vedem îmbunătăţirile în autostrada Piteşti – Craiova, a fost cel mai important segment pentru noi, sper să o vedem dusă la final anul viitor. Un alt segment de care avem nevoie este Craiova – Lugoj, având în vedere că exportul în Ungaria este important pentru noi. Cred că trebuie să vedem mult mai mulţi paşi în îmbunătăţirea infrastructurii“, a spus Müjdat Tiryaki, preşedintele Ford Otosan Craiova, în cadrul unui eveniment realizat de KPMG şi ZF.

Ford Otosan vrea să angajeze în principal operatori de producţie, precum şi experţi în inginerie, întreţinere şi finanţe, astfel că primii noi angajaţi sunt aşteptaţi să se alăture companiei la începutul lunii iunie. „Odată cu adăugarea celor 1.300 de locuri de muncă, vom ajunge la un număr de aproximativ 6.500 de angajaţi la fabrica din Craiova, ceea ce va asigura un program de lucru în trei schimburi mai târziu în acest an“.

Miza o reprezintă faptul că Ford Otosan va produce şase din cele nouă autovehicule electrice anunţate de Ford, iar dintre cele şase, trei vor fi produse de Ford Otosan România – Puma Electric, E-Transit Courier şi E-Tourneo Courier.

Müjdat Tiryaki a preluat funcţia de conducere la 1 mai de la Josephine Payne, actual vicepreşedinte Ford Otosan, compania care a preluat uzina Ford de la Craiova de la Ford Motor Company în iulie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ford otosan,
craiova,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici