Ford plănuieşte să reducă până la 8.000 de locuri de muncă pentru a finanţa investiţiile în vehicule

Ford Motor se pregăteşte să elimine până la 8.000 de locuri de muncă în următoarele săptămâni, în timp ce producătorul auto încearcă să crească profiturile pentru a-şi finanţa intrarea pe piaţa vehiculelor electrice, anunţă Bloomberg.

243 afișări
Imaginea articolului Ford plănuieşte să reducă până la 8.000 de locuri de muncă pentru a finanţa investiţiile în vehicule

Ford plănuieşte să reducă până la 8.000 de locuri de muncă pentru a finanţa investiţiile în vehicule

Eliminările vor avea loc în unitatea nou creată Ford Blue, responsabilă cu producerea de vehicule cu motor cu combustie internă, precum şi în alte operaţiuni din cadrul companiei, au declarat surse anonime. Planul nu a fost încă finalizat, iar detaliile ar putea suferi încă modificări.

Măsura ar marca un pas important în planul directorului executiv Jim Farley de a reduce costurile cu 3 miliarde de dolari până în 2026. Acesta a declarat că doreşte să transforme Ford Blue în "motorul de profit şi de numerar pentru întreaga întreprindere". În luna martie, Farley a restructurat radical Ford, împărţind în două producţia de automobile prin crearea unităţii "Model e" pentru a extinde oferta de vehicule electrice şi "Ford Blue" pentru a se concentra pe vehiculele tradiţionale pe benzină, cum ar fi modelul Bronco.

Se aşteaptă ca reducerile de locuri de muncă să vină din rândul salariaţilor Ford într-o varietate de funcţii operaţionale, potrivit persoanelor familiare. Acestea ar putea veni în etape, dar este probabil să înceapă în această vară, au spus persoanele respective. Ford are aproximativ 31.000 de salariaţi în SUA, unde se aşteaptă cea mai mare parte a reducerilor de personal.

Ford a refuzat să comenteze posibilele reduceri de personal, spunând că se concentrează pe remodelarea organizaţiei pentru a profita de creşterea vehiculelor electrice.

Farley a declarat că reducerea personalului este un element cheie pentru a creşte profiturile, care s-au evaporat în cazul Mustang Mach-E electric şi al altor modele plug-in, pe fondul creşterii costurilor cu materiile prime şi a costurilor de garanţie.

Acţiunile Ford s-au prăbuşit cu 39% în acest an până marţi, mai rău decât piaţa în general, pe fondul temerilor legate de inflaţie şi a dificultăţilor din lanţul de aprovizionare care afectează industria auto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici