Ford România a început producţia noului motor EcoBoost de 1,5 litri la Craiova

Ford România a început luni producţia de serie a noului motor EcoBoost de 1,5 litri la uzina din Craiova, propulsor care va fi livrat mai întâi pe piaţa chineză.

386 afișări
Imaginea articolului Ford România a început producţia noului motor EcoBoost de 1,5 litri la Craiova

Ford România a început producţia noului motor EcoBoost de 1,5 litri la Craiova (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Motorul ecoBoost de 1,5 litri este al doilea motor construit la uzina de motoare din Craiova, în care Ford a investit peste 230 milioane euro, precedentul fiind EcoBoost de 1 litru, lansat în producţie acum un an.

Ford estimează că EcoBoost de 1,5 litri şi EcoBoost de 1 litru vor genera ponderi similare în totalul producţiei din acest an.

Noul motor va fi livrat mai întâi pe piaţa chineză pe noul Ford Mondeo şi ulterior va echipa modelul Fusion în America de Nord în cursul acestui an, respectiv noul Mondeo în Europa.

Uzina de motoare de la Craiova are în prezent aproximativ 1.000 de angajaţi, care lucrează în două şi trei schimburi.

Constructorul auto american produce la Craiova şi autovehiculul B-Max.

Reprezentanţii companiei nu au avansat estimări legate de nivelul producţiei de motoare şi de maşini din acest an la uzina din Craiova, precizând că aceasta va fi influentaţată de evoluţia cererii.

În prezent, Ford România produce în jur de 1.000 de motoare şi 365-370 de maşini zilnic.

Compania a produs anul trecut aproximativ 30 de maşini B-Max, la jumătate faţă de cât anunţasem la începutul anului, atât din cauză că lansarea producţiei a fost amânată pentru luna august, cât şi din cauza situaţiei economice, a declarat preşedintele Ford România, Jean Gijsen.

El a afirmat, răspunzând unei întrebări, că Ford nu a planificat în acest an lansarea unui nou model la Craiova.

"Am făcut această investiţie ridicată la Craiova nu doar pentru a construi modelul B-Max. Intenţia este de a extinde producţia şi vom face anunţul la momentul oportun", a spus Gijsen.

Celălalt constructor auto din România este Dacia, controlată de grupul francez Renault.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici