Ford trimite în şomaj tehnic 5.000 de angajaţi din Belgia

Ford va trimite în şomaj tehnic aproximativ 5.000 de angajaţi de la uzina din Genk, Belgia, pentru perioada 11 decembrie - 11 ianuarie, a anunţat, luni, conducerea diviziei locale a constructorului american.

65 afișări
Imaginea articolului Ford trimite în şomaj tehnic 5.000 de angajaţi din Belgia

Ford trimite în şomaj tehnic 5.000 de angajaţi din Belgia

"Uzina de asamblare se va închide, ceea ce înseamnă că între 11 decembrie şi 11 ianuarie nu va fi produsă nicio maşină în această fabrică", care are aproximativ 5.300 de angajaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Ford Belgia, Jo Declercq.

În perioada respectivă va continua doar producţia de jante.

Ford anunţase, iniţial, o închidere temporară a fabricii din Genk pentru 20 de zile.

"Conducerea a informat, luni dimineaţa, sindicatele că adaugă două zile şi jumătate în luna decembrie şi şapte zile în luna ianuarie", a spus purtătorul de cuvânt.

Motivul prelungirii perioadei de inactivitate este scăderea vânzărilor în Spania şi alte state europene.

Totodată, în luna ianuarie, uzina din Genk va reduce numărul maşinilor fabricate la 1.050 unităţi, de la 1.290 în prezent, a precizat conducerea.

Sindicatele sunt îngrijorate mai ales de soarta a 1.200 de angajaţi cu contracte temporare.

Săptămâna trecută, Ford a anunţat că va trimite în şomaj tehnic aproximativ 5.000 de angajaţi din Spania pentru o perioadă totală de 21 de zile în prima jumătate din 2009.

Grupul auto american se confruntă cu probleme financiare mari, cauzate de prăbuşirea vânzărilor, mai ales pe piaţa din SUA, şi a cerut, împreună cu General Motors şi Chrysler, un ajutor de 25 de miliarde de dolari de la guvernul Statelor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici