Ford va avea reprezentanţă oficială în România anul viitor sau în 2010

Ford va avea propria reprezentanţă auto în România cel mai devreme anul viitor sau în 2010, până în prezent nefiind derulate discuţii concrete privind preluarea activităţilor de la Romcar, actualul importator.

35 afișări
Imaginea articolului Ford va avea reprezentanţă oficială în România anul viitor sau în 2010

Ford va avea reprezentanţă oficială în România anul viitor sau în 2010

"Deschiderea unei reprezentanţe oficiale presupune multă muncă, analiză şi înseamnă, în ansamblu, un proces de durată. De la decizia deschiderii reprezentanţei până la momentul când ea este funcţională trece cel puţin un an sau poate chiar doi. Cert este că până în acest moment nu s-a luat nicio decizie privind preluarea activităţilor de import, deci este exclus ca Romcar să piardă statutul de importator în 2008 sau într-un an de aici înainte", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul Romcar, Cătălin Gavra.

Directorul general al Ford Europa, John Fleming, afirma, la sfârşitul lunii martie, cu ocazia prelăurării uzinei auto de la Craiova de către constructorul american, că deschiderea unei reprezentanţe oficiale Ford în România se va face numai după consultări cu importatorul Romcar.

"Avem un partener care îşi face bine treaba şi nu am luat încă o decizie privind preluarea activităţii de import pentru autovehiculele Ford în România. O decizie în acest sens va fi luată după discuţii cu partenerul român", spunea, în martie, Fleming.

Cătălin Gavra va fi, începând cu 1 iulie, directorul diviziei ŢiriacAuto, parte a Ţiriac Holdings, care desfăşoară activităţi de import şi de distribuţie de autovehicule. ŢiriacAuto a existat ca entitate în cadrul Ţiriac Holdings, fără a avea un director general general până acum.

Importurile sunt realizate prin intermediul a patru companii, respectiv Romcar (reprezentant Ford în Romania), Hyundai Auto Romania (reprezentant Hyundai în România), M Car Trading (reprezentant Mitsubishi în România) şi Premium Auto (distribuitorul general în România pentru Land Rover şi Jaguar).

La conducerea Romcar va veni, în locul lui Gavra, actualul director financiar al companiei, Gabriel Bondarenco.

Ţiriac Holdings este controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac. Holdingul mai cuprinde diviziile Ţiriac Imobiliare, Ţiriac Leasing şi Ţiriac Air. Toate acestea au avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 1,6 miliarde de euro, iar pentru acest an este aşteptată o creştere de 37,5%, la 2,2 miliarde euro.

ŢiriacAuto a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de euro, iar pentru acest mizează pe 1,4 miliarde de euro.

Romcar este reprezentantul mărcii Ford în România din anul 1992 şi aduce pe piaţa românească 14 modele Ford, atât din gama autoturismelor, cât şi din cea a autovehiculelor comerciale uşoare.

Compania mizează în acest an pe comercializarea a 26.000 de unităţi, cu aproximativ 20% mai multe decât în 2007, precum şi pe o cifră de afaceri de 340 milioane euro, în creştere cu aproape 24%.

Importatorul român intenţionează să crească în acest an ponderea flotelor în vânzări la 30%, adică la aproximativ 7.800 de unităţi, faţă de 26% în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici