Ford va obţine finanţare de 10,1 miliarde de dolari de la bănci

Concernul american Ford va accesa finanţarea de 10,1 miliarde dolari prin liniile de credit deschise la bănci, în contextul "îngrijorărilor privind stabilitatea pieţelor de capital", a anunţat grupul, după ce a raportat pierderi de 14,6 miliarde de dolari aferente anului trecut, potrivit Financial Times.

49 afișări
Imaginea articolului Ford va obţine finanţare de 10,1 miliarde de dolari de la bănci

Ford va obţine finanţare de 10,1 miliarde de dolari de la bănci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ford a subliniat faptul că nu apelează la liniile de credit din cauza necesităţii urgente de lichiditate.

"Nu atragem fondurile pentru a finanţa operaţiuni, nici pentru a consolida lichiditatea, ci deoarece considerăm că este o măsură prudentă", a declarat directorul financiar al grupului american, Lewis Booth.

Ford a anunţat deja băncile, iar fondurile accesate fac parte dintr-un pachet de finanţare de 23,4 miliarde de dolari contractat la finele anului 2006, înainte de declanşarea crizei financiare.

Banii vor intra în conturile concernului auto la data de 3 februarie.

Grupul a raportat pierderi de 5,9 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut, după ce vânzările de autovehicule au atins cel mai scăzut nivel din anii '80, însă a insistat asupra faptului că nu va cere ajutoare de stat.

Pentru anul 2008, Ford a anunţat pierderi de 14,6 miliarde de dolari, cea mai mare din istoria de 105 ani a companiei, depăşind cu mult pierderea de 11,7 miliarde de dolari din 2007.

Grupurile rivale General Motors şi Chrysler au obţinut, la începutul acestui an, ajutoare de stat care totalizează 17,4 miliarde de dolari din partea administraţiei americane.

Ford a cerut, în decembrie, un credit guvernamental de nouă miliarde de dolari, însă a subliniat faptul că va apela la această posibilitate numai în contextul unei deteriorări severe a condiţiilor de piaţă.

Grupul american este acţionarul majoritar al Automobile Craiova, preluată în 2008 de la statul român.

Citeşte şi:

Ford - pierderi de şase miliarde dolari în ultimul trimestru din 2008

Guvernul începe discuţiile cu Ford pentru garantarea creditului

Unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto ai Ford ar putea intra în faliment

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici