Ford vrea să producă un autovehicul exclusiv în România, la Craiova

Ford are în curs de proiectare un nou model de automobil care va fi fabricat exclusiv la uzina din Craiova, a cărei achiziţie o negociază cu statul român, urmând ca producţia unităţii să fie destinată în special exportului, a declarat preşedintele Ford Europa, John Fleming, la televiziunea publică.

1 afișare
Imaginea articolului Ford vrea să producă un autovehicul exclusiv în România, la Craiova

Ford vrea să producă un autovehicul exclusiv în România, la Craiova

"Va fi un model nou fabricat în România, care va produs numai în România. (Autovehiculul - n.r.) nu va fi conceput în România, fiind în proces de proiectare în Germania şi Marea Britanie, unde noi ne proiectăm maşinile", a spus Fleming, într-un interviu la TVR.

Preşedintele Ford a precizat că grupul american intenţionează să crească producţia anuală de la Craiova la circa 300.000 de autovehicule, din care 90% vor fi destinate exportului, precum şi 300.000 de motoare dintre care circa 70% vor fi livrate în străinătate.

Totodată, Fleming a mai adăugat că Ford va garanta toate locurile de muncă existente la fabrica de la Craiova şi chiar va creştere numărul acestora până la minim 7.000 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici