FORT: Şova a prezentat trunchiat şi eronat prevederile ordinului de ministru

Federaţia Operatorilor Români de Transporturi anunţă joi, că ministrul Transporturilor Lucian Şova a minţit opinia publică prin prezentarea prevederilor propriului ordin de ministru, privind transportul interjudeţean de persoane,„trunchiat şi eronat”.

689 afișări
Imaginea articolului FORT: Şova a prezentat trunchiat şi eronat prevederile ordinului de ministru

FORT: Şova a prezentat trunchiat şi eronat prevederile ordinului de ministru

„Ministrul Transporturilor a minţit opinia publică prezentând trunchiat şi eronat prevederile propriului Ordin de ministru. Sunt eliminate astfel, de către actualul ministru, criteriile de evaluare prevăzute la anexa nr. 18 din Ordinul acum în vigoare, respectiv structura parcului auto, gradul de confort al autovehiculelor, vechimea neîntreruptă pe traseu şi dotarea cu aer condiţionat”, anunţă federaţia.

FORT vine cu două documente, ambele publicate pe site-ul ministerului Transporturilor, în care se află „criteriile de evaluare în vigoare pe actuala legislaţie şi noua anexă propusă de ministru de unde, culmea, dotarea cu instalaţie de aer condiţionat sau obligaţia de a avea datoriile plătite faţă de bugetul de stat au disparut”.

„Puse faţă în faţă, aceste documente demonstrează clar că domnul ministru Şova mizează pe altceva atunci când vorbeşte de confort şi siguranţă în transportul rutier de pasageri”, spune FORT.

Informaţiile vin în urma anunţului din aceeaşi zi a ministrului Transporturilor, care spunea că proiectul de Ordin privind reglementarea activităţii de transport regulat de pasageri pe curse interjudeţene „a parcurs toate etapele de dezbatere publică în conformitate cu prevederile legale”. De asemenea, ministrul Şova a declarat miercuri că Ordinul îşi propune eliminarea exclusivităţii deţinute de o firmă pe un traseu şi permite pasagerilor să aleagă între mai multe oferte de transport, vizând îmbunătăţirea condiţiilor de confort pentru pasageri şi preţuri concurenţiale în piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici