Fostul ambasador al SUA, susţinut în boardul Fondul Proprietatea, este plătit cu 20.000 de lei brut

Acţionarii Fondului Pro­prie­tatea trebuie să aleagă doi noi membri în comitetul reprezentanţilor pe 26 aprilie, având în vedere că mandatele lui Mark Gitenstein şi Sorin Mîndruţescu, şeful Oracle România, urmează să expire.

1483 afișări
Imaginea articolului Fostul ambasador al SUA, susţinut în boardul Fondul Proprietatea, este plătit cu 20.000 de lei brut

Fostul ambasador al SUA, susţinut în boardul Fondul Proprietatea, este plătit cu 20.000 de lei brut (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Potrivit ZF, comitetul reprezentanţilor suprave­ghea­ză modul în care sunt administrate activele de 11,6 miliarde de lei ale fondului de către Franklin Templeton. Până în prezent singura candidatură este cea a lui Mark Gitenstein, de pro­fesie avocat şi fost ambasador al SUA la Bucureşti din 2009 până în 2012. El a fost propus pentru un nou mandat de trei ani de fondul Newtyn Partners, cu active de peste 800 mil. dolari.

Newtyn Partners este investitorul ca­re a cerut în toamna anului trecut ală­turi de fondul de pensii private NN (fost ING Pensii) redeschiderea nego­cie­rilor dintre grupul de distribuţie Electrica şi Fondul Proprietatea pentru achiziţia participaţiilor minoritare pe care fondul le deţine la filialele gru­pu­lui. Fondul de hedging este acţionar şi la Electrica, cu 1,9% din capital. Deţinerile Newtyn Partners la FP nu sunt publice.

Remuneraţia brută lunară a unui membru de CR este de 20.000 de lei. Anul trecut, comitetul a ţinut 12 şe­dinţe, din care 4 au fost tele­conferinţe.

Citeşte continuarea pe ZF

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici