Construcţia de locuinţe la nivel naţional a avut anul trecut cel mai bun an de după 2010

Numărul de locuinţe finalizate anul trecut în România a fost cu 5% mai mare decât cel din 2014, de aproximativ 47.000 de unităţi, nivel care a mai fost depăşit doar în 2010, când au fost ridicate cu aproape 2.000 de locuinţe mai mult, potrivit celor mai recente date statistice.

614 afișări
Imaginea articolului Construcţia de locuinţe la nivel naţional a avut anul trecut cel mai bun an de după 2010

Construcţia de locuinţe la nivel naţional a avut anul trecut cel mai bun an de după 2010 (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Se remarcă astfel o creştere şi în ceea ce priveşte rezultatele pe ţară, deşi mai este încă mult până când construcţia de locuinţe la nivel naţional va putea egala rezultatele din 2008-2009.

Anul trecut a fost cel mai bun pentru construcţia de locuinţe în regiunea Bucureşti - Ilfov, fiind finalizate peste 11.000 de case şi apartamente, un nivel record pentru ultimii zece ani.

„Rezultatul din 2015 vine în urma unui an 2014 foarte bun comparativ cu 2008, astfel că, după ce a fost dat semnalul revenirii, 2015 a venit cu o depăşire. Cu siguranţă, va exista o creştere şi în 2016“, spune Gabriel Voicu, director New Homes în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Tendinţa din Bucureşti are ecou şi în alte oraşe alte ţării.

„O creştere asemănătoare este vizibilă în toate zonele ţării, de la Constanţa la Timişoara. Motivul este că, pe o perioadă destul de lungă, a avut loc o stabilizare a preţurilor, iar oamenii au prins încredere“, precizează Voicu.

Creşteri semnificative pe regiuni se mai observă în zona centrală şi de nord-est, centrul înregistrând o creştere de aproape 28% faţă de anul precedent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici