Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea

Compania americană Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea, având o ofertă mai bună decât a concurentului din etapa finală, Morgan Stanley Investment Management, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate procesului de selecţie.

39 afișări
Imaginea articolului Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea

Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea

Comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea a ales la finele lunii mai companiile Franklin Templeton Investments şi Morgan Stanley Investment pentru a participa în faza finală de selecţie, care viza doar ofertele financiare finale.

La începutul lunii mai, comisia a decis că procesul de selecţie a administratorului FP va continua cu cinci dintre cei opt ofertanţi iniţiali, aceştia fiind acceptaţi pentru etapa dialogului competitiv, respectiv Aviva Investors Global Services, Blackrock Investment Management, Franklin Templeton Investments, ING Investment Management şi Morgan Stanley Investment Management.

Potrivit documentaţiei de selecţie a administratorului FP, care include proiectul de act constitutiv şi proiectul de contract de administrare, Franklin Templeton Investments va prelua atribuţiile de administrare efectivă a portofoliului de active şi toate atribuţiile Consiliului de Administraţie.

Administratorul va avea libertate decizională maximă, cu excepţia acelor contracte/acte juridice a căror valoare depăşeşte 5% din valoarea totală a activelor nete ale Fondului.

Totodată, administratorul este numit pe o perioad nedefinită, supusă rezilierii contractului de către FP, în orice moment, cu un preaviz de 3 luni, la discreţia FP şi fără nicio obligaţie de a despăgubi societatea de administrare.

Franklin Templeton Investments va asigura şi procedurile de listare a acţiunilor Fondului Proprietatea pe bursă.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, în decembrie 2005.

Statul, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, este acţionarul majoritar al Fondului, cu o participaţie de 66,01%. Potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Fondului Proprietatea, numărul acţionarilor persoane private este 2.426 iar numărul acţiunilor deţinute de aceştia reprezintă 28,12% din capitalul social al Fondului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici