Franks: Angajamentul FMI este faţă de România, indiferent de climatul politic

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, vineri, şefului misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu România, Jeffrey Franks, că are o misiune dificilă din cauza situaţiei politice de la Bucureşti, oficialul răspunzând însă că angajamentul FMI este faţă de România, indiferent de climatul politic.

68 afișări
Imaginea articolului Franks: Angajamentul FMI este faţă de România, indiferent de climatul politic

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu România, Jeffrey Franks şi preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Este o misiune dificilă pentru dumneavoastră, suficient de dificilă, având în vedere situaţia politică de la Bucureşti. Oricum, vom încerca să corectăm acest aspect în zilele următoare şi vom vedea ce putem face pentru a stabiliza situaţia politică de la Bucureşti", i-a spus Băsescu lui Jeffrey Franks pe care l-a primit vineri dimineaţă la Cotroceni.

Oficialul FMI a spus că ştie că perioadele de campanie politică reprezintă întotdeauna perioade dificile.

"Aşa cum am subliniat deja, angajamentul nostru este faţă de România, indiferent de climatul politic", a spus el, Traian Băsescu mulţumindu-i pentru menţinerea acestui angajament.

O delegaţie a FMI se află în România pentru a doua revizuire a acordului, vizita urmând să se încheie luni, 9 noiembrie.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici