Franks: Este foarte periculos să fie modificate taxele după ce au fost adoptate măsuri dificile

FMI analizează toate propunerile care vizează modificări de taxe, însă este foarte periculos ca sistemul fiscal să fie schimbat la scurtă vreme după ce au fost adoptate măsuri foarte dificile, a declarat vineri şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

21 afișări
Imaginea articolului Franks: Este foarte periculos să fie modificate taxele după ce au fost adoptate măsuri dificile

Franks: Este foarte periculos să fie modificate taxele după ce au fost adoptate măsuri dificile (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Este foarte periculos să începi să modifici sistemul de taxe după ce ai luat nişte măsuri foarte dificile, dar vom discuta toate opţiunile", a declarat Franks, după o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai patronatelor.

Referindu-se la creşterea salariului minim, Franks a afirmat că Fondul poate prezenta un punct de vedere clar doar după ce va fi cunoscut cu exactitate impactul unei astfel de măsuri.

"Am discutat problema salariului minim pentru că vrem să avem o viziune clară a impactului pe care o creştere a acestuia l-ar putea avea. Cred că este prematur pentru mine să exprim un punct de vedere înainte de a fi auzit toate costurile şi beneficiile modificării salariului minim", a mai spus oficialul FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici