Franks: Menţinerea măsurilor adoptate de Guvern şi în 2011 va duce la atingerea ţintei de deficit

România va atinge ţinta de deficit bugetar pentru anul viitor, de 4,4% din PIB, fără măsuri suplimentare, dacă cele luate în acest an vor fi menţinute şi în 2011, a declarat miercuri şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks.

18 afișări
Imaginea articolului Franks: Menţinerea măsurilor adoptate de Guvern şi în 2011 va duce la atingerea ţintei de deficit

Franks: Menţinerea măsurilor adoptate de Guvern şi în 2011 va duce la atingerea ţintei de deficit (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

"Dacă România va menţine actualele măsuri şi pe parcursul anului viitor nu va fi nevoie de măsuri suplimentare pentru a atinge ţinta de deficit bugetar, de 4,4% din PIB. Cu toate acestea, trebuie să avem un control ferm asupra cheltuielilor publice", a spus Franks la conferinţa comună cu CE şi Banca Mondială.

Printre măsurile adoptate de Guvern pentru atingerea ţintei de deficit bugetar în acest an se numără reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25% şi majorarea TVA de la 19% la 24%.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene s-a aflat în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia se discută şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.

În urma încheierii acestei revizuiri, Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, în luna septembrie, eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, în valoare de peste 900 milioane de euro.

România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici