Franks: România ar putea primi o nouă tranşă de la FMI până la finele anului

România ar putea primi până la sfârşitul anului o nouă tranşă de la FMI, bani care vor intra în rezerva BNR, a declarat, luni, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

59 afișări
Imaginea articolului Franks: România ar putea primi o nouă tranşă de la FMI până la finele anului

Franks: România ar putea primi o nouă tranşă de la FMI până la finele anului (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Ei (BNR - n.r.) ar urma să primească o tranşă suplimentară până la finele anului. Prin urmare, cred că poziţia băncii centrale este foarte bună", a spus Franks, după o întâlnire cu oficialii BNR.

Franks a discutat cu reprezentanţii băncii centrale probleme legate de politica monetară.

Boardul FMI va decide în a doua parte a lunii decembrie dacă România va primi o nouă tranşă din acordul de împrumut, pe baza evaluării misiunii Fondului, care se încheie pe 1 noiembrie.

România are un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro. România a primit până acum de la Fond tranşe în valoare de 9,8 miliarde DST, echivalentul a 11,6 miliarde de euro (la cursurile de la momentele eliberării fiecărei tranşe) şi de 3,65 miliarde euro de CE.

Următoarea tranşe de la FMI urmează să fie eliberată la mijlocul lunii decembrie şi are o valoare de 769 milioane DST (870 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici