Frauda fostului şef Nasdaq provoacă pierderi imense în Elveţia

Mai multe instituţii financiare din Elveţia au avut pierderi de peste cinci miliarde franci elveţieni (4,2 miliarde dolari) în urma presupusei fraude de circa 50 de miliarde de dolari a fostului preşedinte al bursei Nasdaq Bernard Madoff, potrivit publicaţiei Le Temps.

38 afișări
Imaginea articolului Frauda fostului şef Nasdaq provoacă pierderi imense în Elveţia

Frauda fostului şef Nasdaq provoacă pierderi imense în Elveţia (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Parchetul din New York şi FBI au anunţat, joi, arestarea lui Madoff, consilier pentru investiţii pe Wall Street şi fost preşedinte al Bursei Nasdaq, acuzat de o fraudă de circa 50 de miliarde de dolari prin înfiinţarea unei piramide financiare.

Banca de investiţii Union Bancaire Privee (UBP) a pierdut circa un miliard de franci elveţieni, potrivit unor surse din sectorul bancar, citate de Le Temps. UBP avea în administrare, la sfârşitul lunii iunie, active de 127 de miliarde de franci elveţieni.

Benedict Hentsch, instituţie bancară cu sediul în Geneva, a anunţat, vineri, ca are o expunere de 56 de milioane de franci elveţieni, sau 5% din valoarea totală a activelor pe care le administrează, la operaţiunile lui Madoff. Banca a fuzionat în luna septembrie cu grupul financiar Fairfield Greenwich, care a investit 7,5 miliarde de dolari, 50% din totalul activelor sale, într-unul din fondurile înfiinţate de Madoff.

Compania financiară EIM a anunţat, de asemenea, că are o pierdere de 230 de milioane de dolari, sau 2% din valoarea totală a activelor administrate, de 11,5 miliarde de dolari.

Publicaţia menţionează şi grupul Notz, Stucki & Cie printre victimele scandalului Madoff.

În plus, marea majoritate a companiilor financiare mici din Geneva au fost afectate de operaţiunile lui Madoff, potrivit Le Temps.

Dintre acestea, Benbassat & Cie a investit 1,1 miliarde de franci elveţieni în fondurile omului de afaceri american.

Banca Mirabaud a anunţat că are o expunere de câteva milioane de franci elveţieni.

Pierderile UBS sunt limitate şi nesemnificative, potrivit unui comunicat al grupului bancar elveţian.

Citeşte şi:

Fost preşedinte al Nasdaq, arestat pentru fraudă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici