Gabriel Sandu va negocia cu CE încetarea procedurii de infrigement

Guvernul l-a mandatat, miercuri, pe ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, să negocieze cu reprezentanţii Comisiei Europene (CE) modalitatea prin care va înceta procedura de infrigement cu privire la încălcarea independenţei autorităţii de reglementare în domeniu.

13 afișări
Imaginea articolului Gabriel Sandu va negocia cu CE încetarea procedurii de infrigement

Gabriel Sandu va negocia cu CE încetarea procedurii de infrigement (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"La iniţiativa MCSI, Guvernul a adoptat miercuri un memorandum care prevede mandatarea reprezentanţilor ministerului de a negocia cu experţii europeni modalitatea prin care va înceta procedura de infringement. (...) Guvernul îi împuterniceşte astfel pe Gabriel Sandu (...) să finalizeze procedurile tehnice printr-un acord cu Comisia Europeană, agreat de ambele părţi şi care să ofere garanţia încetării acţiunii declanşate", se arată într-un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.

La 29 ianuarie, Comisia Europeană a transmis României o scrisoare de punere în întârziere - prima etapă a acţiunii de infringement - pentru încălcarea obligaţiei de garantare a independenţei autorităţii naţionale de reglementare în domeniul comunicaţiilor.

Ulterior, Gabriel Sandu a discutat pe această temă cu Viviane Reding, comisarul european pentru Societatea Informaţională şi Media, stabilind să caute soluţii agreate de comun acord.

Reding l-a nominalizat pe şeful Directoratului pentru Societatea Informaţională şi Media al CE, Fabio Colasanti, să asigure, în cadrul negocierilor tehnice, armonizarea propunerilor venite din partea României cu acquis-ul comunitar.

CE susţine că decizia Guvernului din 2008 de a demite preşedintele autorităţii naţionale de reglementare în domeniul telecom şi apoi, după ce justiţia a suspendat această decizie, de a restructura şi schimba denumirea acestui organism reprezintă o gravă încălcare a independenţei autorităţii.

Citeşte şi

Reding propune CE lansarea procedurii de infringement împotriva României

CE cere explicaţii în legătură cu restructurarea ANRCTI

ANRCTI devine Agenţia Naţională de Comunicaţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici