GAFĂ NOKIA: Reclama la "senzaţionala cameră video" care a stârnit controverse pe internet - VIDEO

Nokia a prezentat noul Lumia 920 care poate face fotografii "mai bine decât majoritatea SLR-urilor". Reclama pentru prezentarea modelului a stârnit însă mari controverse după o gafă a companiei finlandeze.

2510 afișări
Imaginea articolului GAFĂ NOKIA: Reclama la "senzaţionala cameră video" care a stârnit controverse pe internet - VIDEO

GAFĂ NOKIA: Reclama la "senzaţionala cameră video" care a stârnit controverse pe internet

Nokia a prezentat noul model de telefoane mobile - Lumia 920 cu ajutorul unei reclame în care sugerează că imaginile sunt filmate cu noul aparat, însă reclama a fost realizată cu echipamente profesioniste, informează Daily Mail.

Preţul acţiunilor companiei finlandeze a scăzut de la prezentarea noului telefon Lumia 920 cu zece procente.

Dar veştile proaste nu s-au oprit aici.

Reclama a fost amplu criticată pe internet după ce nişte privitori atenţi au observat o echipă profesionistă de filmare într-o reflecţie din fundal.

Compania s-a lăudat cu noul Stabilizator Optic de Imagine (OIS) de care telefonul dispune. În videoclip, un bărbat merge pe bicicletă alături de prietena lui, căreia îi face poze. Videoclipul sugerează că acesta o filmează cu Lumia 920.

Dar aşa cum site-ul The Verge a remarcat, dacă filmul este oprit la momentul potrivit se poate vedea adevăratul cameraman, aflat într-o maşină.

Nokia s-a grăbit apoi să-şi ceară scuze pentru neînţelegere după ce zvonul a început să se răspândească pe internet.

"Într-un efort al nostru de a demonstra beneficiile stabilizatorului optic de imagine (care elimină neplăcerile unor poze în mişcare şi îmbunătăţeşte imaginile efectuate în condiţii de lumină slabă) am realizat un videoclip care simulează ce putem oferi cu OIS. Videoclipul nu a fost filmat cu un Lumia 920. Cel puţin, nu încă. Ne cerem scuze pentru confuzia creată", a spus Heidi Lemmetyinen, un reprezentant Nokia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici