Gândul: Bucureştiul se apropie de 1.000 euro salariu mediu brut

Bucureştenii au salarii de invidiat, comparativ cu restul românilor. Dovadă stau rezultatele unui studiu care arată că, anul trecut, venitul mediu brut înregistrat în Capitală a fost de 928 de euro, iar PIB-ul pe cap de locuitor a ajuns la aproximativ 11.000 euro. Aceasta în condiţiile în care, la nivel naţional, salariul mediu net abia dacă ajungea, la finele anului trecut, la 300 de euro, nivel la care se menţine şi în prezent, potrivit datelor statistice. O influenţă deloc de neglijat în obţinerea acestor cifre au avut-o câştigurile unor bucureşteni, puţini la număr, care au încasat într-un an cât alte câteva sute, informează Gândul.

2 afișări
Imaginea articolului Gândul: Bucureştiul se apropie de 1.000 euro salariu mediu brut

Gândul: Bucureştiul se apropie de 1.000 euro salariu mediu brut

Cu toate că este vorba despre salarii de milioane (şi nu lei, ci euro) se pare că şi bogătaşii au ceva probleme, deoarece salariatul numărul unu al României în 2005 nu mai apare în fruntea topului celor mai bine plătiţi angajaţi în 2006. Explicaţiile pot fi următoarele : fie după ce a încasat un asemenea salariu a decis să nu mai muncească ceva vreme, fie angajatorul a considerat că este prea costisitor să aibă un astfel de salariat, fie i-a fost diminuată leafa. Aceasta deoarece pe ultimul loc în top 3 cei mai bine plătiţi angajaţi din 2006 se află un salariat al unei companii de retail, care a primit în 2006 1,17 milioane de euro (reducerea salariului înseamnă în acest caz mai bine de 1,5 milioane euro).

Pentru 2006, cel mai bine plătit angajat provine de la o companie de construcţii cu sediul în sectorul 2 al Capitalei, potrivit datelor prezentate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti (DGFPB). Acesta a primit nu mai puţin de 1,5 milioane euro, ceea ce înseamnă 125.000 euro lunar. Respectivul angajat a avut cu aproape 200.000 de euro mai puţin decât cel mai bine plătit salariat din 2005. Calculele arată că acesta a avut un salariu cât 600 de angajaţi din industria textilă, unde venitul mediu net este de 150 euro.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici