Gândul: Cele mai mari bănci vor inaugura anul viitor o sucursală o dată la două zile

Dacă anul acesta numărul de sucursale bancare a crescut cu 774 de unităţi la nivelul întregii ţări, pentru anul viitor planurile sunt cel puţin la fel de îndrăzneţe.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Cele mai mari bănci vor inaugura anul viitor o sucursală o dată la două zile

Gândul: Cele mai mari bănci vor inaugura anul viitor o sucursală o dată la două zile

Până în prezent, cele mai mari ambiţii le au cei de la Raiffeisen Bank care intenţionează să-şi mărească reţeaua cu aproximativ 220 de noi unităţi în 2008. Dacă avem în vedere că fiecare nouă filială costă aproximativ 100.000 de euro, costurile bugetate pentru anul viitor doar pentru acest capitol se cifrează la aproximativ 22 milioane de euro.

Alpha Bank doreşte să inaugureze în anul care vine un număr de 200 de sucursale, acestea urmând să se alăture celor 200 deja existente. Principalul jucător de pe piaţă, Banca Comercială Română –deţinută de austriecii de la Erste Bank – speră să ajungă până în 2009 la un număr de 700 de unităţi, cu aproximativ 170 peste numărul celor cu care va încheia acest an. Dacă BCR va inaugura o sucursală o dată la două zile, ceilalţi jucători sunt ceva mai rezervaţi cu privire la extinderea numărului de unităţi. Spre exemplu, BRD – a doua bancă din punct de vedere al cotei de piaţă – va inaugura în următoarele 365 de zile doar 50 de noi filiale, asta şi pentru că numărul total al acestora a atins deja valoarea de 700.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici