Gândul: Un „Golden Blitz“ informatic a prins afacerea reţelei de fibră optică a Capitalei

Din 24 de firme care au achiziţionat caietul de sarcini al licitaţiei pentru desemnarea partenerului Primăriei Capitalei în realizarea proiectului NetCity, doar una a depus o ofertă, la termenul 14 august 2007. Norocoasa este UTI Systems, care, în domeniul IT&C, are acelaşi „lipici” la lucrări publice comandate de autorităţi controlate de oameni PD, pe care Euroconstruct Trading 98 îl are în domeniul asfaltărilor. UTI Systems a câştigat licitaţiile organizate de municipalitate pentru realizarea sistemul de management informatizat al traficului şi pentru sistemul de management al dezastrelor, informează cotidianul Gândul.

1 afișare
Tot UTI Systems a realizat noul sistem de taxare a călătoriilor cu mijloacele RATB. UTI Systems este însă şi firma care a livrat şi montat sistemul de supraveghere şi securitate pentru imobilul din strada Zambaccian nr. 16. Contractul a fost semnat cu Dana Năstase, soţia fostului premier Adrian Năstase, care a şi fost acţionată în judecată de către UTI pentru că nu ar fi achitat contravaloarea serviciilor.

NetCity este proiectul reţelei subterane de fibră optică a Capitalei şi a zonei metropolitane, care ar urma să înlocuiască „măţăraia” aeriană de cabluri de telefonie, internet şi televiziune. Proiectul a demarat anul trecut, studiul de fezabilitate fiind realizat de firma Trapec. Coincidenţă, tot Trapec a fost consultantul pentru alte proiecte al căror executant a fost ales UTI Systems. Este cazul managementului informatizat al traficului. UTI a câştigat afacerea traficului după ce a cumpărat-o pe cea a semaforizării în Capitală de la afaceristul devenit ulterior edil Ioan Grigore Popa. Aşa a devenit Rasco Traffic - UTI Rasco Traffic. Dl. Popa a devenit, ulterior, viceprimar al Capitalei din partea PD, în locul rămas vacant după cooptarea în Guvern a liberalului Ludovic Orban.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici