Gândul: Un SRL care vindea bijuterii proiectează autostrada „prezidenţială”

Proiectarea tronsonului de autostradă Moara Vlăsiei – Ploieşti este realizată de o firmă care, până nu demult, se ocupa cu vânzarea bijuteriilor! Pe lista “minunilor” de la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), performanţa minusculei firme Primacons Group SRL e doar cea mai recent descoperită.

6 afișări
Imaginea articolului Gândul: Un SRL care vindea bijuterii proiectează autostrada „prezidenţială”

Gândul: Un SRL care vindea bijuterii proiectează autostrada „prezidenţială”

Cum a fost posibil ca binecunoscutul consorţiu de firme PA & CO, Euroconstruct şi UMB Spedition să cedeze proiectarea (şi implicit vreo 7 milioane de euro) SRL-ului Primacons? În spatele tunului se află omul de afaceri româno-american Michael Stanciu, a cărui firmă, Search Corporation, a realizat pe vremea lui Miron Mitrea studiul de fezabilitate pentru autostrada Bucureşti-Braşov. În 2006, după ce Ministerul Transporturilor a decis ca autostrada să fie realizată în sistem DesignBuild (proiectare plus construcţie atribuite printr-o singură licitaţie), Michael Stanciu a “convins” câştigătorii tronsonului Moara Vlăsiei- Ploieşti să cumpere proiectul de la el.

Problema era că firma care realizase studiul de fezabilitate şi care lupta (şi încă luptă) pentru obţinerea contractului de consultanţă, Search Corporation, nu avea dreptul legal să facă şi proiectarea, conflictul de interese fiind evident. Aşa că Michael Stanciu a băgat la înaintare SRL-ul Primacons Group, care a fost imediat declarat subproiectant de către câştigătorii licitaţiei. Nici la CNADNR nimeni n-a avut de făcut vreo obiecţie, deşi în mod normal o firmă capabilă să realizeze un asemenea proiect trebuie să aibă minimum 150 de angajaţi.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici