Garsonierele şi apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 15%

Preţurile garsonierelor şi apartamentelor cu două camere s-au apreciat în medie cu 15% în luna septembrie faţă de perioada dinaintea introducerii programului Prima Casă, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, avansul a fost mai redus, de 5-10%, potrivit datelor Colliers International.

228 afișări
Imaginea articolului Garsonierele şi apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 15%

Garsonierele şi apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 15% (Imagine: Mediafax Foto)

"Septembrie este prima luna în care programul Prima Casă s-a materializat prin tranzacţii în piaţa rezidenţială din Bucureşti. Cele mai căutate apartamente au fost, evident, cele care se încadrau în plafonul maxim impus de stat", se arată într-un comunicat al companiei imobiliare Colliers International.

Faţă de luna precedentă, preţurile apartamentelor au oscilat cu marje cuprinse între +5% şi -2%.

Astfel, în sectorul 4 al Capitalei a fost înregistrată cea mai mare creştere a indicelui BREI (indice lunar care evaluează preţurile apartamentelor - n.r.), de 5% faţă de luna august, când BREI se situa la 1.334 de euro/metru pătrat.

Preţurile au avansat şi în sectoarele 1 şi 2 din Bucureşti, cu 1%, respectiv 4%, în timp ce preţurile locuinţelor din sectorul 3 au stagnat. Totodată, în sectoarele 5 şi 6, locuinţele s-au ieftinit în septembrie cu 1%, respectiv 2%.

Colliers International este un parteneriat global între companii care furnizeză consultanţă imobiliară, având 294 de birouri în 61 de state. În Europa Centrală şi de Est, compania activează în România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici