Gazprom a invitat Transgaz să participe la proiectul South Stream

Transgaz (TGN) a fost invitată de grupul rus Gazprom să participe la proiectul South Stream, a declarat joi ministrul Economiei, Adriean Videanu.

31 afișări
Imaginea articolului Gazprom a invitat Transgaz să participe la proiectul South Stream

Gazprom a invitat Transgaz să participe la proiectul South Stream (Imagine: Mediafax Foto)

"Ştiu că Transgaz a fost invitat din acest punct de vedere (în South Stream - n.r.). Romgaz nu poate să facă parte", a afirmat Videanu, întrebat dacă Romgaz a fost invitat în South Stream.

Grupul rus Gazprom a anunţat, într-un comunicat publicat miercuri seară, că România şi-a confirmat interesul de a participa la proiectul South Stream.

"Partea română şi-a confirmat interesul de a participa la proiectul South Stream şi a furnizat delegaţiei ruse (care a vizitat miercuri Capitala - n.r.) date solicitate anterior pentru pregătirea studiului de fezabilitate al unei posibile rute de tranzit a gazoductului pe teritoriul românesc", se arată în comunicat.

Proiectul South Stream vizează construiera unei conducte de gaze naturale din Rusia către Italia şi Austria, tranzitând Marea Neagră între ţărmul rus şi Bulgaria, unde se va ramifica către nord-vest, spre Austria, şi către sud, spre Grecia şi Italia.

Principalii investitori în proiectul South Stream sunt Gazprom şi grupul italian Eni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici